мечтаеш ли да полетиш?

тополица

Кой не е мечтал да полети, кой не си е представял наяве или насън как се рее свободно в небето и чувства само вятъра около себе си?

Нека ви разкажем малко интересни факти, а вие ще прецените след това, дали да се впуснете в летателно приключение.

Да започнем с това, че едни от най-ярките и красиви спомени на всеки човек е свързан с изживяването на силна емоция. Дали е прилив на щастие от сбъдването на желание или постигането на определена цел, не е от значение в случая. Всъщност желанието на човек да полети, го преследва от древността.

А най-лесният начин да се потопите в това неописуемо с думи усещане, е тандемния полет с парапланер.Да полетите заедно със сертифициран пилот над безкрайното море или над величествената планина е нещо, което ще помните дълго. Това е спомен, който ще се запечата дълбоко в съзнанието ви.

Известно е, че парапланеризмът е най-чистата и свободна форма на авиацията измислена до момента. 

Панорамата, която се открива пред очите ви при полет с парапланер е невероятна, като в зависимост от локацията, можете да наблюдавате наоколо полета и движението на различни птици.

Всъщност птиците са наши верни приятели и помощници.Обърнете внимание,  как в слънчев ден те се въртят в кръг и набират височина с полета си.Парапланера използва същите топли въздушни течения, т.нар. термики, които издигат крилото нагоре.В планината при подходящи условия могат да се достигнат височини от 2500м н.в.

Повярвайте, гледката е изумителна!